Alweer 3 jaar geleden, maar nog steeds vers in het geheugen. Lynette vertrok samen met collega Celine voor een maand naar Australië. Een flinke reis met Air France, Malasian Airlines en China Airlines bracht haar eindelijk dichter bij haar droom: Toeren aan de oostkust van Australië!

Wat sprak je aan in Australië, dat je juist voor dit land hebt gekozen?

Ik hoorde in mijn omgeving altijd mensen aangeven dat het daar helemaal geweldig moet zijn. Eigenlijk wel iets waar je een keer heen moet. Uiteindelijk heb ik iemand gevonden die dit ook wilde en daardoor samen gekozen om deze kant op de gaan.

Een maand is relatief kort voor Australië. Hoe heb je deze reis gepland van te voren?

We konden beide niet langer weg vanwege werk. Het vaste contract opzeggen in die tijd was een te groot risico, want we zaten midden in de crisis. Daardoor hebben we besloten een maand te gaan en hebben we van tevoren bekeken welke hotspots we echt wilden zien. Daarnaast hadden we via via 2 adressen waar we konden logeren ( Cairns en Sydney) en woont Celine haar tante in Melbourne en dat wat dus ook een reden om Melbourne te bezoeken. We hebben de hostels van tevoren geboekt, omdat we midden in het hoogseizoen gingen(dec-jan). Ook de auto hebben we van tevoren al gehuurd. Het enige wat we van tevoren niet geregeld hadden waren de excursies die we wilden doen en de binnenlandse vlucht van Sydney naar Melbourne. Dit was ook makkelijk te regelen vanuit daar.

Voordat je kon genieten heb je een lange reis moeten afleggen. Hoe overleef je zoveel uur in een vliegtuig?

Ik heb me vermaakt met het kijken van films en series. De heenreis heb ik weinig geslapen, want ik was veel te gespannen. Ik heb daar nooit echt last gehad van een jetlag in tegenstelling tot Celine. Terug gingen we via Maleisië en tot daar heb ik heerlijk gelegen, omdat we beide 2 stoelen hadden. Vanuit Maleisië naar Nederland was echt een verschrikkelijk. Weinig beenruimte en binnen 5 minuten had iemand al een beker jus d ‘Orange over mijn nieuwe Uggs gegooid. Daarnaast ook veel huilende kinderen. Ik was blij dat we er toen bijna waren, want ik had ook weer echt zin iedereen te zien.

 

Wat was je tofste ervaring in Australie?

Absoluut het skydiven in Sydney! Dit was zo gaaf en waanzinnig om mee te maken.

Had je wel genoeg tijd om te kunnen zien waar je voor kwam?

Ik denk het niet. Ik zou aanraden toch ten minste 6 weken te gaan om zo alles te kunnen zien. Er was nog zoveel moois wat we allemaal niet hebben kunnen zien en of doen in die maand.

Wat viel je het meeste tegen tijdens de reis?

Het meest viel me tegen het plaatsje Newcastle. We zouden er in een hostel blijven overnachten, maar van de buitenkant zag het er al zo vies en eng uit dat we snel zijn doorgereden naar Sydney en nooit het hostel in gegaan zijn.

Wat waren je favoriete plekken in Australië?

Byron Bay was geweldig. Ook Melbourne is een waanzinnige stad. Ongeveer ook de enige stad waar je veilig kunt fietsen, fijn voor een Nederlander. In Horsham hebben we ook familie bezocht van Celine en dit was de plek waar we voor het eerst Kangoeroes in het wild gezien hebben, heel gaaf.  Sydney is overigens ook fantastisch met Bondi en Manly beach, maar ook het stadscentrum. Een side seeing met de boot is zeker een aanrader.

Is Australië echt zo duur als ze zeggen? Of heb jij de gouden budget tips?

Het is zeker geen goedkoop land. De dag in Kuala Lumpur was voor ons echt bizar om mee te maken qua prijzen na een maand in Australië te hebben gezeten. Dit zou denk ik ook zo zijn voor mensen die Maleisië bezoeken vanuit Nederland. Het land is vergelijkbaar qua prijzen met Nederland, alleen zijn er extra hoge accijnzen op alcohol en sigaretten. De wijn is echt duur in Australië, dus 1 fles in een maand gedaan om daar echt op te bezuinigen. Lunch en ontbijt haalden wij bij een bakkertje of supermarkt, dan is het echt niet duur. Flesjes water vulden we ook bij de openbare toiletten die daar echt in grote getallen aanwezig zijn en brandschoon. Water kunnen wij gewoon drinken in Australië, dus ook dat is een goedkoop alternatief. Flesjes frisdrank in de supermarkt verschillen niet in prijs met hier. De Australische dollar stond gunstig ten opzichte van de euro dus het was voor ons zelfs iets goedkoper dan Nederland. En BOXING day is echt een uitvinding! Alle souvenirs hebben we toen gekocht en koffers vol met kleding door de enorme kortingen die er toen waren. Dit scheelde echt belachelijk veel geld.

Wat nam je mee in je koffer/backpack voor die maand?

Ik had een koffer mee, omdat we een paar vaste adressen hadden waar we sliepen en daarnaast de auto waar onze koffer in kon. Dus niet als een echte backpacker met zware tas op mn rug, maar de luxe variant. Ik heb de nodige kleding meegenomen, achteraf veel teveel, omdat ik in Australie gigantisch veel gekocht heb aan kleding vanwege alle sale die ze daar op dat moment hadden. Zelfs zoveel dat mijn koffer uiteindelijk op de terugreis gebarsten is!

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here