Oké, heel eerlijk, Nieuw-Zeeland was zo ver onze duurste bestemming, maar ook wel de meest bijzondere. Toch zijn er wel een aantal budgettips waar je rekening mee kunt houden zodat je ook gewoon naar Nieuw-Zeeland kunt met een kleiner budget!

1. Kijk voor een auto of camper te huren op de website www.vroomvroomvroom.com Dit is een vergelijkingssite en daar kunnen soms goede deals tussen staan. Ons scheelde het iedere gehad flink wat geld dan als we het via de company zelf hadden geboekt

2. Overweeg om je auto in te leveren bij Wellington op de noord kant of Nelson/Picton op de zuid kant en dan zonder auto over te steken naar de andere kant. Vergelijk dit iedere geval even. Je auto meenemen op de boot is flink wat geld!

3. Doe boodschappen bij de pak ’n save. Dit was voor ons echt de goedkoopste winkel met goede aanbiedingen. Daarnaast krijg je meteen korting op je benzine, het scheelt niet veel, maar als je langer reist is dit toch een lekkere korting.

4. Plan je tank beurten. Rondom de grote steden is het vaak goedkoper dan als je in kleine dorpjes komt. Dit kan veel schelen. Het noordereiland is overigens een stuk goedkoper dan het zuidereiland. Vooral de westkust is daar duurder! Probeer dus rekening te houden met wanneer je tankt.

5. Wil je ergens online zijn en wifi-en ga dan naar een public library. Deze vind je bijna in elke stad of dorp wel. Je kunt hier meestal onbeperkt wifi-en. Soms moet je het doen met maar 30 minuten of een uurtje. Maar alles gratis dus zo blijf je toch af en toe up to date!

6. Ga kamperen en kijk of je soms een gratis camping kunt pakken. Je komt vaak op de mooiste plekjes, maar houdt er wel rekening mee dat alles heel basic is. Het toilet deel je en hier word je niet altijd vrolijk van. Verder is er niks aanwezig, maar wij probeerden vaak rondom een riviertje te staan zodat we iedere geval konden afspoelen. Back to basic, maar wel de goedkoopste en mooiste manier!

7. Activiteiten en tours zijn echt mega duur in Nieuw-Zeeland, maar gelukkig bestaat de website www.bookme.com.nz Hier vind je regelmatig deals voor activiteiten. Zo boekten wij een tour naar Milford sound voor mooie deal.

8. Afhankelijk van je vlucht, tijd en plek boek een nachtje via airbnb. Wij moesten bijvoorbeeld vrijdag de auto inleveren, maar onze vlucht ging pas 06.00 de volgende ochtend. Hotels etc. zijn vaak vrij prijzig. Wij hebben iedere geval nog een goede tip voor je in Auckland!

Nieuw-Zeeland is echt een geweldig land, maar flink prijzig. Bedenk dus goed van te voren HOE je wilt reizen en WAT je wilt doen. Aan elke manier zitten voor en nadelen, maar het is vooral belangrijk zelf te weten hoe je het wilt gaan doen en wat het je ongeveer gaat kosten.

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here