Sannie’s Diary # GO SLOW GIRL

Wat een heerlijk motto.. iets waar we in Europa/ Nederland een aardig voorbeeld aan kunnen nemen. Natuurlijk is het misschien het andere uiterste, maar hoe heerlijk is het als je je gewoon nooit druk hoeft te maken. Terwijl ik wat Belizianen zag rond dartelen voor me bedacht ik me hoe gehaast ik me in Nederland wel eens kon voelen.

Bijvoorbeeld bij het wachten in de rij van een supermarkt. Dit leverde mij standaard een hoge irritatie op. Na meer dan vijf minuten wachttijd wilde ik zowat de cassiere achter de toonbank vandaan trekken en schuifelde ik ongeduldig heen en weer om te kijken welke kassa het snelste ging. Forget that hier, al staat er een rij tot aan buiten is er echt niemand die zich hier druk om zal maken. Nu.. Ik sluit aan, wacht rustig af en kijk dromerig om me heen, waarom zo’n haast San?

Een ander voorbeeld is het openbaar vervoer, waar wij de afgelopen 4,5 maand afhankelijk van zijn geweest. In Nederland is het land in rep en roep als de NS weer eens niet op tijd rijd, maar lieve mensen hier heb je geluk als de bus een uur te laat komt. Dan gaat de champagne open. Dat klinkt gek, maar gemiddeld is het namelijk een paar uur. En wie maakt zich druk? In het begin alleen ik, maar nu vertel ik beginnende reizigers dat ze zich niet druk moeten maken, hij komt echt wel, meestal dan..

En dan het verkeer zelf, nog zo’n ding. Als ik in Nederland een minuut achter een 70plusser rijd slaat mijn hart al over. Ik kijk voortdurend om me heen of ik hem/haar kan passeren. Al die zondag rijders waar we op zitten te schelden. Over hard rijden kan ik niks zeggen, want hier rijden ze ook als idioten, maar terwijl iemand aan het rijden is maakt niemand echt niemand zich druk. Oke, op 1000 claxonerende bestuurders na dan. Kom maar Amigo, zeggen ze dan, je mag me hier prima inhalen.

Het eiland Caye Caulker als toppunt hoor, als je daar te hard loopt wordt je zelfs terug gefloten. It’s you’re vacation girl, go slow!

Een feit is dat we nooit helemaal kunnen wennen aan deze mentaliteit, maar een keiharde feit is ook dat we in Nederland altijd maar haast hebben. Dus vanaf nu zitten alle cassieres weer veilig, kunnen alle 70plussers weer de weg op…..Want haast, nee dat wil ik niet meer !

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here