Ondanks dat we al weer even in Peru zijn hebben we onderweg nog genoeg avonturen meegemaakt. Vandaag een nieuw verhaal..

Na de pantanal zijn we door gegaan de grens over naar Bolivia. Zoals jullie in de filmpjes hebben gezien zijn we via Santa Cruz en Sucre uitgekomen bij de stad Uyuni. In deze grijze stad op bijna 4 km hoogte kom je niet voor het shoppen, gezellige avondleven of de leuke omgeving,maar voor 1 ding: de salar de uyuni. Ik hoor menig lezer nu denken; salat the what? Google maar even: salar de uyuni en je vindt de mooiste plaatjes. Wij kozen voor 3 dagen en 2 nachten. Onderweg in de bus hadden we al een Braziliaans stel leren kennen en we besloten samen met hun de tour te doen. Een Frans stel sloot aan en zo was ons gezelschap compleet. Oh,en natuurlijk niet te vergeten Jorge, 3 dagen onze gids en natuurlijk onze beste amigo.
De dagen zouden we slijten in een 4×4 wagen en Nick en ik offerden ons op om achterin te zitten. Opgepropt, benen in onze nek, onhandig en harkerig 15x op een dag in en uit de auto, maar gezellig was het zeker! Al snel hadden we door dat het favoriete nummer van Jorge, “Yo quiero a cervessa”(ik wil graag een biertje) was. En ja hoor,dit liet Nick zich geen 2e keer horen en die ging meteen los op de achterbank. Na een lunch volgde de photoshoot waarbij creativiteit hoog in het vaandel stond. Wat zal die Jorge gelachen hebben, een stelletje van die onhandige toeristen die “origineel” proberen te zijn. Maar uitgelachen of niet, we hadden een hoop lol met elkaar en het resultaat mocht er best zijn. Rond zonsondergang stopten we de auto en stonden met met zijn 7en in de middle of nowhere tijdens Boliviaanse muziek uit ons plaat te gaan, wat een ontzettend machtig en mooi gevoel. Aangekomen in het zout hotel, avondeten met een flinke fles wijn en snel slapen onder omstandigheden van -8. Lijkt de nederlandse winter wel..
Deel 2 volgt..

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here