Reizen is mooi, reizen is genieten, reizen is ontdekken, reizen is ontmoeten.

En soms is reizen helemaal kut.

Even zoals nu, de hele dag regen. De gemiddelde Nederlander weet als geen ander wat regen is maar ook hier in nieuw zeeland of Australië kan het regen, de hele godganse dag door. Wie denkt een jaar naar de zon te gaan heeft het goed mis. Als we iets moeten noemen wat tegen is gevallen of wat we onderschat hebben is dat het.

En daar zitten we dan,in onze jucy auto. Opgepropt achterin met natte schoenen, natte jassen,in een gehucht met grijze wolken en pijpenstelen om ons heen. De enige manier om eten te maken is aan onze achterkant van de auto met de klep open, maar hoe we de auto vandaag ook neerzetten het regent er sws naar binnen. Het idyllische kamperen met koken op een pitje in de natuur met een wijntje erbij is even ver te zoeken. Toch willen we niet klagen, Nederland is ondertussen op Syberie gaan lijken.

Om even terug te gaan naar een paar weken geleden, daar starten wij met een auto (waar je in kan slapen) in Nieuw Zeeland voor een roadtrip. We hadden regen, heerlijk warm weer, kwamen in een cycloon terecht, heet weer, lekker weer en weer regen. Vervolgens door naar Melbourne waar we begonnen met flinke bewolking, gevolgd door benauwdheid, regen, verschrikkelijk hete dagen, en nog meer regen. Had ik al gezegd dat niets zo veranderlijk is als het weer?

Op de zon dagen blijf ik het liefst forever op die plek, maar op de regen dagen zoals nu verlang ik naar huis, naar een warme, knusse openhaard, die we niet eens hebben maar haha, etentjes aan een tafel en hoe cliche kaarsjes. En als ik dan thuis ben met regen en slecht weer weet ik niet hoe snel ik op internet moet zoeken naar www.waarishetgoedweer.nl of www.ontvluchtnederland.nl

Soms begrijp ik mezelf ook niet meer, misschien is het wel..niets zo veranderlijk als een ..mens?
(nee mannen, een vrouw was een inkoppertje geweest)

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here