10x Budget vriendelijke lunches in Zuid-Amerika!

1. La Muelle Barranco Lima, Peru
De beste ceviche en andere soorten vis van Barranco. Tenminste, ze zeggen het. Wij hebben er alleen wat gedronken, maar de tent zat tijdens lunch tijd helemaal vol! Het is wel iets prijziger, (dus niet geheel budget vriendelijk), maar als je een visliefhebber bent, schijn je hier toch echt te moeten zijn!

2. Cafe Vida La Paz, Bolivia
Een leuk, klein, heerlijk vegetarisch lunch cafeetje in La Paz. Wat een lekker eten! Soep, brood met hummus en je kan kiezen uit een bowl in verschillende stijlen. Niet heel goedkoop, maar wel echt veel eten en lekker

3. La divide Patricia Cusco, Peru
Een lokaal restaurant waar ze voor 2,50 euro Almuerzo’s serveren. Dit vind je vaak in Zuid-Amerika. Een voorgerecht, hoofdgerecht en een drankje. Een prima restaurantje en echt lekker eten.

4. Bamboo Cafe Copacabana, Bolivia
Hetzelfde verhaal. Soep, hoofdgerecht, toetje en een drankje. Alles is simpel en stel je er niet teveel van voor, maar je zit er heerlijk in de tuin, er is wifi en er zijn stopcontacten. Het eten is wat flauw, maar erg goedkoop en goed voor een snelle hap.

5. Jack’s Cafe Cusco, Peru
Overal stond op internet om naar Jack’s Cafe te gaan. Nou zat dit om de hoek van ons hostel dus kwam dit mooi uit. Wij vonden het allebei wat tegenvallen eerlijk gezegd. Misschien hadden we net het verkeerde gekozen. Het is aardig prijzen voor backpackers begrippen en je krijgt niet veel eten. De milkshakes waren overigens wel heerlijk. Toch heb ik hem erbij gezet omdat ik ook goede verhalen lees. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt als je erheen gaat.

6. Summer Cafe Salento, Colombia
Een klein, schattig cafe waar je binnen en buiten kunt zitten. Lekkere koffie en ze bieden verschillende dingen in verschillende prijsklassen aan. Wat je wilt dus!

7. Restaurant Mana Popayan, Colombia
Lokaal restaurant met een leuk concept. 18 gerechte/drankjes en je mag er 7 van opschrijven. Je krijgt al die 7 in kleine porties, maar het is totaal veel en vult goed! De prijs was volgens mij niet een 2 euro p.p en daar zit je dan propvol van! Zeer budgetvriendelijk dus en leuk om tussen de locals te zitten!


8. Rango Latino Quito, Ecuador
Weer zo’n leuk lokaal restaurantje. Je schuift gewoon ergens aan en je kunt kiezen uit 2 soepjes, 3 hoofdgerechtjes en je krijgt een sapje. Prijs 2,25 p.p. Hetzelfde verhaal als hier boven!

9. Banana Adventures Huacachina, Peru
Wij hebben geslapen bij dit hostel en het eten was er echt lekker! Wel iets duurder, maar nog steeds te betalen. Goede sandwiches, maar ook genoeg andere mogelijkheden. Daarnaast voelt het een beetje als vakantie aan, want er is een grote bar waar je aan kunt zitten.

10. Ratatouille Arequipa, Peru
Een Frans restaurant waar je ook een set menu hebt voor een leuk prijsje. Heel veel keuze en alles was echt super lekker! We hadden pompoensoep en kip met rijst en ratatouille. Ietsje duurder dan de andere set menu’s, maar nog steeds een leuke prijs en we vonden allebei het eten er heerlijk!

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here