Tim vloog eind juli 2015 samen met zijn vader naar Schotland. Vanaf de luchthaven van Glasgow zijn ze in 4 uur met de trein naar de eindbestemming Fort William gereden. Een redelijke opvallende bestemming voor iemand van 24. Vandaag verteld Tim voor Sanshine-Travel zijn verhaal.

Waarom heb je voor Schotland gekozen als bestemming en met welk doel ging je hierheen?

Een aantal vrienden van me hebben deze trip al eerder gemaakt. Ik heb altijd een bepaalde bewondering gehad voor pure landschappen en de natuur. Schotland, en dan vooral onze bestemming, is bij uitstek een plek waar je dit tegen komt. Het doel van onze trip was dus vooral het wandelen door de natuur van de schotse hooglanden.

Schotland staat inderdaad voornamelijk bekend om de prachtige wandelroutes. Wat zijn de andere highlights van dit land?

Huur een auto en ontdek de natuur. De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar, alhoewel je rekening moet houden met het rijden aan de andere kant van de weg. Het stuur zit ook aan de andere kant van de auto. Als ik 1 hoogtepunt mag benoemen welke ik heb mogen bewonderen, is het eiland Isle of Skye. We hebben op dit eiland rondgereden en wat een ervaring. Zonder bereik van je telefoon waan je jezelf aan het einde van de wereld. De wegen zijn, vooral noordelijk, minder begaanbaar, maar het is het meer dan waard. Er zijn genoeg stops om uit te stappen en te genieten van het uitzicht.

Over hoogtepunten gesproken, wat waren deze voor jou tijdens je trip?

Letterlijk en figuurlijk de klim van de hoogste berg van Groot-Brittannië; de Ben Nevis. Wat prachtige maar slopende dag hebben we hier beleefd. We hadden ons hier goed op voorbereid, maar het bleek uiteindelijk alsnog tegen te vallen. Soms onbegaanbare wegen en in de verte de top in zicht. In uiteindelijk ongeveer 5 uur zijn we naar de top geklommen en terug afgedaald. De vergezichten en het zonnetje (zo nu en dan) compenseerden alles. Bij terugkomst hebben we in het enige restaurant rondom de berg een biertje gedronken, dik en dik verdiend!

 

Was dit tevens dan ook je “diepte” punt? 

Nee, dit was eigenlijk een typisch voorbeeld van een trip zonder dieptepunten. Een mooie en bijzondere ervaring, helemaal omdat ik dit samen met mijn vader heb gedaan.

Je praat met veel enthousiasme over de reis. Zou je Schotland ook aanraden bij andere jong-volwassenen?

Dat is afhankelijk van het type persoon. Je zal op onze locatie, Fort William, geen grote discotheken tegen komen. Daarnaast is het ook geen zon, zee, strand vakantie. Als je ondernemend bent, graag in de natuur wilt zijn en een avontuurlijk karakter hebt, raad ik je onze bestemming zeker aan.

Hoe zit het met de Schotse prijzen? Is het wel goed te betalen voor iemand van jou leeftijd?

Ik heb het voorrecht gehad de hele reis niks te hoeven betalen. Echter waren de prijzen alles behalve goedkoop. Vergeleken met de prijzen in Nederland is het soms zelfs wat duurder.

Als je nu aan Schotland denkt, kan je iets noemen wat typische Schots is? 

Het heerlijke accent. De schotse taal is, als je niet goed luistert, net abacadabra. Vooral in Fort William was het Schotse accent soms onverstaanbaar. Ook de heerlijke pints (biertjes) en de fish en chips. Daarnaast staat de Schotse natuur bekend om haar schoonheid, wat wij van heel dichtbij hebben kunnen zien.

 

Je reis duurde 5 dagen en je hebt hiermee maar een klein gedeelte van Schotland gezien. Ben je ook nieuwsgierig naar de rest van Schotland?

Ik denk dat ik Schotland in de meest pure vorm heb gezien in 2015. Het lijkt me leuk om in de toekomst nog een stedentrip te doen om daar een aantal kroegen in te duiken. Echter raad ik een ieder aan een soortgelijke trip die ik heb gemaakt te doen.

Dus een keer terug met vrienden zit er wel in?

Ja hoor. Dat zou kunnen in een soortgelijke trip, alhoewel ik dan eerder zou kiezen om de natuur van een ander land te ontdekken. Een trip naar een van de grotere steden om daar lekker de kroeg in te gaan, is ook nog een optie om met vrienden te doen.

Als je Schotland in 3 woorden kan beschrijven, welke zijn dat dan?

Puur, pre-historisch, fascinerend

Mijn laatste belangrijke vraag voor de lezers: Heb je nog dingen die als je nu terug zou gaan anders zou doen? Of goede tips?

Mocht je de Ben Nevis willen gaan beklimmen; bereid je goed voor. Het is echt een zware klim! Verder zou ik de reis precies zo invullen zoals we het toen hebben gedaan.

 

 

Ben jij zoals Tim zegt avontuurlijk, ondernemend en ben je graag in de natuur te vinden? Op 2 uur vliegafstand ligt het prachtige Schotland waar de wandelingen als hoogtepunt beschreven worden, maar er meer is dan dat. Helaas heeft Tim het monster van Loch Ness niet gevonden, maar herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving aarzel dan niet en wie weet ben jij de eerste die Nessie wel spot! 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here