Ik wist niet dat zeeziekte zo vreselijk was. Je voelt je namelijk doodziek. Eigenlijk kwam ik er tijdens mij laatste reis pas achter dat ik last van zeeziekte had. En de mensen die dit ook wel hier ook last van hebben zullen weten hoe ik mij voelde. Het is een ontzettend vervelend gevoel en ik had een hoop geld er voor over gehad om zo snel mogelijk met de boot terug te gaan aan land. Soms kom je er alleen niet onderuit om een stuk met de boot te gaan. Zoals Robben eiland, hier kom je niet anders dan met de boot. Hoewel, misschien kan je een privé helikopter huren, maar dit gaat natuurlijk een beetje te ver. De laatste keer was trouwens niet eens op een boot, maar in het water! Ik wist niet eens dat dit kon. Tijdens het snorkelen met zeehonden waren de golven best ruig en dit zorgde weer voor een naar gevoel en een bijna groen gezicht. Ik heb tips tegen zeeziekte om mij heen gevraagd en later opgezocht zodat ik en jij misschien met een gerust hart de boot op kunnen.

 

  • Neem een primatour reis pilletje. Deze kan je gewoon halen bij de apotheek/drogist. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet helemaal weet of deze bij iedereen helpt. Ik nam deze ook voor mijn boottocht, maar dit mocht niet baten. Je kunt ook pillen krijgen op doktersadvies. Als ik weet dat ik bij mijn volgende trip veel boottochten heb ga ik dit zeker doen.
  • Drink genoeg water! Als je goed gehydrateerd bent schijn je minder last van je zeeziekte te hebben.
  • Gember schijnt een effectieve werking te hebben tegen zeeziekte. Eet ongeveer 12 tot 24 uur van te voren wat gember.
  • Misselijkheid kan je voorkomen door op zure snoepjes te zuigen.
  • Blijven diep ademen en focus je op de horizon. Het is goed om in de frisse lucht te staan. Bij mij werkte dit juist averechts en was zitten beter, maar dit is net wat je zelf prettiger vind.
  • Doe watjes in 1 oor. Ben je rechtshandig doe het dan in je linker oor en andersom.
  • Hoe verder je naar voren op de boot gaat, hoe meer last je er van hebt. Als je in het midden zit voel je minder dat de boot heen en weer schommelt.
  • Ga geen foto’s maken, filmpjes maken of door een verrekijker kijken. Ik spotte wat walvissen en wilde hier wat ingezoomde plaatjes van maken, maar dit werd mij funest.

 

Als je zelf nog geniale tips hebt hoor ik deze graag!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here