1.Het is belangrijk op de eerste dagen rustig aan te doen omdat je lichaam moet wennen aan het tijdsverschil. Hou daarmee rekening voor het plannen van je trip.

2.Zorg dat je lichamelijk fit bent. Mensen die regelmatig sporten hebben vaak minder last van een jetlag. Probeer dan ook voor vertrek elke dag even een half uurtje te sporten en probeer dit ook tijdens de reis. Dit kan ook gewoon hardlopen of zwemmen zijn. Als je de vlucht al moe of gestrest instapt is de kans groot dat je meer last hebt van een jetlag.

3.Het is beter om van Oost naar West te vliegen dan andersom. In de Westelijke richting moet je namelijk je ritme verlengen (dag duurt langer).

4.Let op je eten.Probeer onderweg niet te veel te eten. Van koolhydraat rijk voedsel wordt je vaak slaperiger en van eiwitrijk eten wordt je sneller fitter.

5.Zet je horloge in het vliegtuig al op de tijd van de bestemming. Probeer bij aankomst niet toe te geven aan je vermoeidheid, anders moet je lichaam er nog meer aan wennen. Als je het echt niet kan volhouden, slaap dan kort zodat je ’s avonds ook nog kan slapen.

6.Als je veel over de wereld reist kan je bij de huisarts melatonine pillen vragen. Je kan ze ook bij de drogist halen, maar ze zijn dan minder sterk. Voor een goede werking begin je met de pillen al voor vertrek.

7.Drink voor en tijdens je reis veel water. Een deel van de oorzaak van een jetlag wordt veroorzaakt door uitdroging. Liever geen koffie en alcohol.

8.Neem op reis een oogmasker en oordoppen mee. Daarmee slaap je iedere geval een stuk beter!


Weten jullie nog goede tips?

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here