1. Voorkom het zien van een oase. Circa 2,5 liter per persoon. Wij hadden 1,5 liter water mee voor ons samen en na een half uur kwamen we er al achter dat dit veel te weinig was. Bezuinigen op je water is wel het laatste wat je wilt kan ik je vertellen..

2. Laat het weer je niet in de maling nemen. Het weer kan redelijk snel omslaan in Kaapstad en vooral op de tafelberg. Hoe hoger je komt, hoe meer wind er staat en hoe frisser het kan worden. Ook al lijkt het prachtig weer, dit kan best verraderlijk zijn! Houdt hiermee rekening tijdens je tocht en neem iets mee wat je makkelijk aan en uit kan trekken.

3. Maak geen vrienden met apen. De kans is aanwezig dat je tijdens je tocht wilde dieren tegen komt. Vooral Baboons(apen) moet je niet voeren. De beesten kunnen vrij agressief zijn!

4. Bergschoenen zijn in. Wij hebben de tafelberg zelf op sneakers gelopen, maar dit zorgde nog wel eens voor een glijpartij onderweg. Vooral als het wat natter is, is schoeisel belangrijk. Slippers zou ik zeker afraden gezien je veel over rotsen loopt.

5. Voorkom rode kreeft hoofden. Tijdens je tocht zweet je veel en dit gepaard met het zonnetje kan nog wel eens een rood bolletje op leveren. Ook veeg je door het zweet veel zonnebrand weer weg. Dus smeer je voordat je de tafelberg opgaat goed in en vergeet deze onderweg ook niet te gebruiken.

6. Suiker en zout is goed voor je. Zorg voor wat hartigs en iets met suiker. Wij hadden tuccies, brood, appels en een mars mee. Het is echt een flinke tocht. Zelf heb ik snel last van dat mijn suiker daalt door inspanning dus met een energie reep komt dit dan vaak weer op niveau. Daarnaast zorgen tuccies of iets anders hartigs ervoor dat je vocht vasthoudt.

7. No single mountain. Ga nooit alleen de berg op. Zorg ook voor noodnummers. Het is een geval van; “You never know”. Wij hebben ook op stukken gelopen waar we een uur niemand zijn tegengekomen. Als er onderweg wat gebeurd is het belangrijk dat je weet wie je kan bellen en dat je minimaal met 2 personen bent.

8. Je moet ook nog terug. Vergeet niet dat je ook weer naar beneden moet. Nu kan je wel via de kabelbaan naar beneden, maar bij minder weer gaat deze niet. De terugweg is vaak lastiger dan de heenweg. Je benen zijn moe en hiermee is de kans groter dat je je verstapt. De meeste ongelukken gebeuren ook op de weg terug. Wees hiervan alert!

9. Weersomstandigheden. Zodra de tafelberg vanaf beneden goed te zien is: Gaan! Vaak is het bewolkt boven de berg en zie je dus niks als je aankomt. Houd dus het weer dus goed in de gaten!

10. Het is leuk! Het is een pittige klim, maar het is het meer dan waard. Je focust je zoveel op de weg voor je, maar vergeet ook niet om achterom te kijken, te stoppen en te genieten van wat je om je heen ziet. Maak foto’s, filmpjes en vergeet niet waar je bent en wat je aan het doen bent. Wij waren best trots na onze flinke klim.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here