Nusa Penida

Het ongerepte en meest onontdekte eiland van de Nusa eilanden is Nusa Penida. De meeste toeristen gaan vanaf Bali naar Lembongan en doen vanaf daar eventueel een dag tour naar Penida. Wij kozen er voor om 2 hele dagen op Penida te verblijven en daar hadden we absoluut geen spijt van. Er zijn echt stukken waar je geen toerist tegen komt en de natuur op Penida is prachtig. Hieronder lees je onze tips voor dit gave eiland!

Hoe kom je er?

Vanaf de yellow bridge tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan gaan er bootjes naar Nusa Penida. Dit kost je ongeveer 50.000 rupiah (3 euro). Het is gelukkig maar een klein stukje varen.

Vervoer op het eiland

Wij kozen er voor om direct bij de haven (tenminste loop iets het straatje door en je vindt geen opdringerige verkopers, maar een hele relaxte vent met goede scooters) een scooter te huren. Er wordt gezegd dat de wegen op Penida super slecht zijn, maar het grootste gedeelte is gewoon prima te doen. Aangezien we flink verkeerd gereden waren hebben we bijna het hele binnenland gezien, wat overigens prachtig is, en dat is allemaal goed te rijden. Ga je inderdaad naar de hoogtepunten zoals Kelingking beach dan is een beetje ervaring met scooter rijden wel vereist. De wegen zijn daar echt slecht, maar uiteindelijk wel te doen als je zelfverzekerd bent! Er zijn anders ook genoeg opties met taxi’s of busjes die je rond kunnen rijden naar de verschillende hoogtepunten.

Wat is er dan te doen?

Je vindt vooral hele mooie en ruige natuur op Nusa Penida, iets wat je echt minder vindt op Lembongan. Alles bevindt zich aan dezelfde kant van het eiland dus dit maakt je route weer wat makkelijker. Je kunt onder andere naar:

  • Kelingking beach
  • Crystal beach
  • Angel’s Billabong
  • Broken beach
  • Atuh beach
  • Banah cliff
  • Peguyangan waterfall

 

Duiken of snorkelen met mantaroggen

Veel mensen gaan richting Penida voor bovenstaande highlight. Je kunt rondom Penida namelijk duiken en snorkelen met de grootste roggen soort: De manta rog! Er zijn genoeg duikscholen die dit ook voor een dag aanbieden vanuit Lembongan, maar wij hadden genoeg tijd op Penida dus deden het bij de lokale organisatie Octopussy Dive, wat zeker een aanrader is. Dit was echt te gek! Het is zo bijzonder om met deze grote beesten te zwemmen. Met duiken komen ze nog dichterbij, maar met snorkelen zijn ze ook zeker niet te missen. Het zijn er zoveel dat de kans dat je ze ziet erg groot is. De zee is wel wat wilder aan deze kant van het eiland dus preventief wat zeeziekte pilletjes slikken is geen overbodige luxe. Dit krijg je eventueel ook bij de organisatie. Hou je van snorkelen of duiken dan is dit hoogtepunt eigenlijk wel een must! Voor duiken betaal je zo’n 1120000 rupiah en voor snorkelen 350.000 rupiah.

Tips voor slapen en eten:

D’ Kubon Palace 

Een fijn, rustig plekje met restaurants in de buurt, 20 minuten op de scooter van de haven en een lekker zwembad! Je krijgt een ontbijtje erbij en de kamers zijn niet heel bijzonder, maar meer dan prima.

 

Leuke tips om te eten zijn

  • Penida Colada
  • Warung Kekinian
  • Warung Tu pande

 

Er is natuurlijk nog veel meer op Nusa penida, maar dit zijn onze ervaringen! Enjoy!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here