In Ubud zijn er zoveel mogelijkheden om ergens te eten. Het ene restaurantje nog leuker dan de ander. Vaak als je meer bij de toeristen restaurants gaat eten is het er a. Heel druk b. Duurder c. Net alsof je in Nederland gaat eten. En natuurlijk is dat op zijn tijd ook leuk en lekker hoor, maar onze voorkeur gaat vaak naar een warung.(kleine winkel) Dit omdat we natuurlijk een beetje op een budget reizen, maar ook omdat we het eten super lekker vinden en ons geld liever gunnen aan mensen die zelf staan te koken vanuit hun huis dan aan een groot restaurant. Wel zie je steeds vaker dat warungs ook wat commerciëler worden. Jammer, maar met de komst van niet aan te ontkomen. Eigenlijk is dit nu exact wat ik zelf doe en schrijf. Maar overal lees je vooral over dezelfde tentjes in Ubud dus ik probeer jullie toch wat traditionele en originele tips hier te geven! 

WARUNG BIAH BIAH 

Dit is misschien wel 1 van de bekendste van het lijstje. Het ziet hier namelijk altijd vol en dat is niet gek want je vind hier typisch Balinese gerechten voor weinig geld en allemaal even heerlijk. Het leuke is dat je naast een Nasi goreng ook kleine “tapa’s” kunt kiezen en deze krijg je allemaal geserveerd in een bananenblad. Het is een kleine warung, maar met een gezellig sfeer zowel voor lunch als ontbijt. Wij hebben hier denk ik het lekkerste gegeten!

Je vindt de warung aan de Jalan Goutama. Er komt overigens nog 10% belasting bij de rekening wat bij andere warungs vaak niet is.

TIP: Kip sambal matah en de kip in kokossaus 

WARUNG SOPA 

Eet je liever vegetarisch dan is het leuk om te gaan zitten bij warung Sopa. In de vitrine liggen hier verschillende vegetarische lekkernijen waarmee je je eigen gerecht kunt samenstellen. Je vindt hier ook heerlijke soepen zoals wortel, pompoen of bonensoep. Oh, en vergeet de lekkere taartjes als toetje niet!  Het restaurant ligt in een wat rustigere straat, maar ze hebben hun best gedaan om het gezellig te maken. Je vindt er ook een klein speelhoekje voor kinderen.

Je vindt de warung aan de Jalan sugriwa. 

TIP: pompoensoep en de sweet corn kroket 

WARUNG CITTA OVEST 

Deze hele kleine warung is anders dan een andere warung. Ze serveren er namelijk Italiaans! Het is echt een leuk tentje, maar een plekje bemachtigen is altijd lastig vanwege de ruimte. De pizza’s waren er echt heel lekker (verwacht natuurlijk geen real Italian pizza). De kosten liggen rond de 50.000 en 80.000 idr per pizza. Iets duurder dus dan een gemiddelde warung, maar wij vonden het zeker waard!

Je vindt de warung aan de Jalan dewi sita. 

TIP: de pizza met chicken en sambal matah 

PUSPA’S WARUNG 

Deze warung ligt net iets verder dan de anderen en vind je in een rustig straatje. Het is echt heel klein en knus en je moet ook niet gek opkijken als je een tafel moet delen wat overigens vaker in warungs is. De grote eter moet hier niet komen want het eten komt wel een beetje in kleine porties. Het eten wat je krijgt wordt praktisch in de keuken naast je gemaakt en smaakt heel lekker! En het is er mega goedkoop.

Je vindt deze warung aan de Jalan gootama Selatan.

TIP: Balinees  

THE FAIR WARUNG BALE 

Iets duurder dan een gemiddelde warung, maar een gedeelte van de prijs gaat naar medische hulp voor arme. Het is hier altijd druk, maar heel gezellig ingericht met een leuk muziekje. Aan het eten wordt echt zorg besteed, het is lekker en je hoort hier alleen maar positieve reacties over. Prima voor een avondje, ook al is het wat duurder!

Je vindt deze warung aan de Jalan sriwedari. 

TIP: Rode curry en Tonijn 

WARUNG YUGA ORGANIC 

Zonde dat het zo rustig was hier want wat een lekker eten! Je vindt deze warung middenin de rijstvelden en dus is het er heerlijk rustig en mooi. Als je tijdens de lunch een main course besteld krijg je er ook een klein voorafje en nagerchtje bij. Dit wisten wij overigens niet eens en we waren al helemaal verbaasd dat we dat kregen, maar dit lazen we later op het bord. Het eten was echt super lekker en wordt mooi opgediend. Het is net iets duurder dan een gemiddelde warung, maar wij vonden dit wel echt waard. Onder het restaurant vind je de spa waar je o.a. heerlijke massages kunt boeken.

Je vindt deze warung in de rijstvelden welke je in kunt via de Jalan Raya. 

TIP: Balinees eten! 

 

 

 

 

 

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here