In kuta vind je vele restaurants en een paar barretjes. Heel anders dan de populaire plaatsen op Bali want elke bar heeft zijn eigen avond zodat niet elke avond 20 mensen bij verschillende tenten staan. Het gaat er niet door tot diep in de nacht, maar ook in Kuta Lombok houden ze van een drankje en een klein feestje. Hieronder vind je onze tips voor leuke en/of goedkope restaurants en feestjes!

(sorry voor de slechte foto’s, maar dit was het enige wat ik had, foto’s van mijn sanshine-travel instagram om toch een kleine impressie te geven) 

CHEAP NASI/MIE GORENG BIJ MIA MIA’S 

Woowww, hier hebben we echt vaak gegeten! Nasi en mie goreng waren hier echt verrukkelijk, veel en super goedkoop! Het is een simpel tentje vanaf de buitenkant, maar elke keer dat we er zijn geweest was het eten weer helemaal prima. Zowel voor lunch als avondeten kan je hier terecht.

LEKKERSTE RINJANI BURGER BIJ BURGERZONE 

Burgerzone ligt net een beetje uit het centrum van Kuta, maar als je een scooter hebt is het makkelijk aan te rijden. Het tentje zit niet voor niks zo vol want de burger en de frietjes waren echt heel lekker! Mijn broertje is echt een burgerkenner en gaf deze burger toch wel een dikke 8, dus dat zegt wel wat. Vooral de Rinjani burger vond hij top. De prijs liggen gemiddeld en je moet even geduld hebben, maar deze lokale mensen doen echt hun best je een goede burger voor te schotelen.

DRANKJES BIJ THE BUS 

Bij de bus hebben ze een oud volkswagen busje omgetoverd tot een barretje. Met wat gezellig zitp lekjes, een muziekje en een lekker drankje zit het hier eigenlijk altijd wel vol. Je leert hier makkelijk mensen kennen en dit is een beetje the place to be voor een drankje in de avond. Rond 12 uur sluiten ze.

COCKTAILS EN DANSEN BIJ DE SURFERSBAR 

Wil je liever een avondje uitgaan, dan moet je op vrijdag avond naar de surfersbar. Deze bar ligt aan het strand en zorgt met dj en al elke vrijdagavond voor een gezellig dansfeestje. Het staat er dan ook erg vol en het is er gezellig. Je hebt er ook happy hours met cocktails, niks mis mee. De andere avonden zit er overigens niemand. Wij kwamen hier eerst donderdag avond aan, maar er zaten alleen maar wat locals wat uiteindelijk ook nog een hele gezellig avond opleverde.

WAT LUXER ETEN BIJ RESTAURANT EL BAZAR 

Lekker en sfeervol eten doe je bij El Bazar. Met de oosterse uitstraling en een strakke kaart is dit zeker een avondje waard. De kebab en de kip waren echt heel lekker en met de toetjes is ook niets mis. Je betaald hier wel flink wat meer dan in een lokale warung, maar dit was het voor ons wel waard. Ook hier zit het elke avond flink vol!

EEN KEER IETS ANDERS BIJ THE MEXICAN IN TOWN 

Ben je het zat met de nasi en mie goreng dan ben je bij dit restaurant aan het juiste adres. Ze hebben niet zo veel tafeltjes dus aanbevolen is van te voren even te reserveren. Ook hier liggen de prijzen iets hoger, maar voor een Mexicaan in Indonesië was het even heel aardig! Als je een grote eter bent zou ik hier niet gaan zitten want de porties waren niet heel veel.

HAPPY HOUR BIJ WARUNG ALDI’S 

Van 19 tot 21 is het hier happy hour en betaal je voor een grote bintang 30 idr i.p.v 45 idr. Dit kon met 2 mannen aan mijn zijde natuurlijk niet overgeslagen worden. De kaart is mega uitgebreid, je kunt er pizza’s / pasta’s / local food / mexicaans en weet ik wat nog meer krijgen. Meestal is dit geen voorbode op goed eten, maar het was prima. Niet bijzonder, maar voor een gezellig avondje met vrienden met wat eten en een drankje helemaal goed en gezellig!

VOOR DE ECHTE KOOPJESJAGER ETEN BIJ BOOMBURGER 

Ok, de burgers vond ik niet te eten, maar de wraps die ze er hebben waren (vooral voor de prijs die je betaald) echt meer dan prima. Eigenlijk waren de verse sapjes nog het beste, vooral de wortelsap (no sugar) was lekker! Het is echt een klein tentje en verwacht zeker niet teveel van het eten, maar toch zat het altijd best vol. Als je reist op een strak budget is dit een prima optie om eens wat anders te eten dan local food!

VOOR DE SUSHI LIEFHEBBER, SUSHI K

Zeker niet de beste sushi die ik ooit heb gegeten, maar gewoon voldoende. Ik weet overigens niet of dit de enige in het centrum is (volgens mij wel). Het restaurant ligt bij een hotel en is niet erg sfeervol. Toen wij er zaten waren er ook amper mensen. Zonde, ze kunnen hier wel mee van maken. Uiteraard lagen ook hier de prijzen wat hoger, maar dit is altijd wel met sushi. Ben je echt kritisch, sla dit restaurant dan over, maar vind je het gewoon leuk en lekker een keer sushi te eten dan weet je waar je moet zijn!

HET HIPPE KENZA CAFÉ 

Een leuk verfrissend interieur met een fijn, gezond menu. Goede koffie en veel opties voor vegetariërs. Je legt er wel wat meer geld voor neer, maar wij vonden het echt heel lekker en het wordt ook nog eens mooi gepresteerd. Leuk voor een keer als lunch!

BURGERS LUNCHEN BIJ WARUNG DRIFTERS 

Niet echt een warung want de prijzen waren echt wat hoger dan de gemiddelde warung, maar wel lekkere burgers! En vooral hele grote burgers. Mijn broertje, de hamburger koning kreeg hem niet eens op. Dus ja, wel waard voor je geld. Zeker een aanrader om een keer te proberen.

MAANDAG AVONDEN BIJ DE JUNGLE BAR 

Wij kwamen hier eigenlijk bij toeval terecht toen the bus ging sluiten. We zochten nog ergens een plekje waar het doorging en we gingen op de muziek af. Dit was zowaar de de jungle bar. Oke, verwacht hier dus echt niet te veel van want je staat volgens mij gewoon in de achtertuin van iemand, maar wat een geweldige nacht hadden wij hier. Samen met locals en een handje vol toeristen sta je te swingen in het zand met een “dj” achter zijn laptop. Toen het bier op was na 02.00 moesten we over op de mixjes… ja het was zo’n avond.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here