Natuurlijk willen reizigers het liefste NU op reis. Maar het is nu eenmaal een feit dat je zonder geld nergens komt. Ik heb zelf ook altijd met een minimaal inkomen, kunnen genieten, leven en reizen. Je moet alleen wel bepaalde keuzes maken en er iets voor over hebben. Pas deze tips toe, probeer er rekening mee te houden en kijk over een paar maanden op je bankrekening. Waar gaat de reis heen?

Kies voor een slimme route

Kijk goed naar welke bestemmingen je gaat. Zuidoost Azië is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan Australië. Maar je kunt ook weer goedkoop vliegen vanaf Bali naar Australië. Kijk elke dag even op de site van Airasia.com en hiermee kan je soms voor een paar tientjes vliegen naar een ander land binnen Azië. Boek tickets pas naar het volgende continent als ze in de aanbieding zijn.

Maak een concreet spaardoel

Denk aan waar je het voor doet. Maar laat het niet bij denken, maak je doel ook concreet. Bij de ING bijvoorbeeld weet ik dat je kan “doel sparen”. Zet erbij waar je heen wilt en wanneer en welk budget je er voor nodig hebt. Blijf het wekelijks in de gaten houden. Zorg dat je er lol in krijgt.

Zorg dat je thuis weinig vaste lasten hebt

Heb je een koophuis? Probeer deze onder te verhuren. Wellicht kan je voor de auto ook iets verzinnen. Probeer je abonnementen af te melden. Hoe minder kosten je in Nederland hebt, hoe meer je op de reis kunt uitgeven.

Skip soms de avondjes uit en de lunch in de stad

Het is gezellig om uit eten te gaan of te gaan lunchen ergens in de stad, maar is het thuis niet net zo gezellig? Je moet wel leuke dingen blijven doen, maar sta er wel bij stil dat elke euro die je in de stad uitgeeft niet meer naar je reis kan. Koop thuis lekkere broodjes, beleg en die verse jus en bespaar zo op je geld. Hetzelfde geldt voor het kopen van kleding. Natuurlijk kan je af en toe wat kopen, maar kijk eens in de uitverkoop i.p.v dan allernieuwste shirtje van 100 euro. Probeer zo af en toe op deze dingen te bezuinigen.

Doe boodschappen met een lijstje

Dit klinkt misschien heel kinderachtig, maar het werkt echt. Je gooit niet meer alles in je karretje, maar werkt gewoon netjes je lijstje af en neemt eigenlijk alleen maar mee wat je echt nodig hebt.

Hier ook nog wat tips waar je niet zo veel geld mee bespaard, maar misschien toch dat kleine beetje om een heerlijke Vietnamese loempia op te smullen

-verzamel al je kleingeld in een potje

-ga winkelen tijdens de sale

-houd rekening met de koers van de dollar

-gooi je eten niet weg, maar vries het in

-vraag geld voor activiteiten die je op je reis wilt doen i.p.v cadeautjes voor je verjaardag

-verminder het rijden in een auto (benzine)

-verzin creatieve manieren op spullen te verkopen

Uiteindelijk wil ik nog wel even benoemen dat je het niet moet overdrijven en je wel moet blijven leven. Af en toe moet je ook gewoon trakteren, uit eten of een mooie broek kopen. Denk er alleen wat meer bij na. Blijf het wel leuk vinden om naar je doel te werken.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here