Arequipa, de witte stad en wat een heerlijke stad! Rust, schoon, lekker klimaat en een hoop lekkere restaurants en activiteiten. Het is toch 1 van de grootste steden van Peru, maar het heeft nog steeds een knus karakter. Het ligt op 2325m boven zeeniveau en de stad wordt gedomineerd door 3 grote vulkanen. In 1960 is de stad totaal verwoest en jaren later volgden er een hoop aardbevingen. Hierdoor vind je voornamelijk laagbouw. Een stad om zeker niet over te slaan in Peru!  

MAAK EEN WANDELING DOOR DE STAD MET FREE CITY TOUR DOWNTOWN

Start om 10.00 en om 15.00 in het centrum(bij de chocolaterie). Een van onze beste free tours! De gids sprak goed Engels en was ontzettend grappig. Daarnaast wist hij veel interessante dingen over de stad te vertellen. De free walking tour duurt zo’n 2,5 tot 3 uur. Absoluut doen!

BOEK EEN TOUR OF GA OP EIGEN HOUTJE NAAR DE COLCA CANYON 

Er zijn meerdere opties. Je kunt 1,2 of 3 dagen kiezen en je kunt hiken of met de bus. Wij hebben de 2-daagse hike tour gedaan. Je kunt deze ook goed zelf doen, maar de kosten scheelden zo weinig dat we uiteindelijk kozen voor een tour. Op de eerste dag spot je de condors (mega toeristisch, maar wel gaaf!) en loop je zo’n 6,5 uur. (eerste 3 uur down hill). De 2e dag sta je vroeg in de nacht op (04.30) en loop je in maximaal 3 uur alleen maar omhoog. Echt een pittige klim, dus een beetje getraind moet je wel zijn. Er is echter nog de mogelijkheid om met een paard omhoog te gaan als je echt denkt dat je het niet gaat halen. De colca canyon is 2 keer zo diep als de grand canyon en de muren zijn niet zo recht als bij de grand canyon. Het landschap is echt prachtig. Houd je niet zo van hiken is er ook een dagtour optie. Je bekijkt dan de condors en alleen de canyon vanaf de bovenkant, ik zeg zonde!, maar een goede optie voor genoeg andere mensen.

EET EEN BROODJE EN DRINK EEN SAPJE OP DE MERCADO SAN CAMILO

Een markt in Zuid-Amerika is altijd indrukwekkend! Probeer een vers sapje, een broodje met kip of kalkoen(lekker goedkoop!) of boven de queso helado (ijs). Wandel daarnaast gewoon rond op de markt want er is genoeg te zien en te kopen!

WANDEL VANUIT HET CENTRUM NAAR VIEWPOINT MIRADOR DE YANAHUARA

In circa 30 minuten(taxi kan ook) loop je vanaf het centrum naar dit viewpoint, waar je verschillende vulkanen zal zien o.a. de beroemde Misti. Je vindt hier ook een park en een kerkje die je gratis kunt bezoeken. Het is er rustig en net weer even een ander gedeelte.

BEZOEK 1 VAN DE GROOTSTE KLOOSTERS TER WERELD: SANTA CATALINA

Dit klooster was tot 1970 nog volledig afgesloten van de buitenwereld. Het complex is bijna 20.000 vierkante meter groot en nu ook toegankelijk voor toeristen. Het lijkt hier nu net een sprookje met alle gekleurde huisjes en goed bewaarde ruimtes. Je betaald er wel 40sol voor, maar het is een unieke ervaring. Wil je echt meer weten over het klooster dan is een gids wel aan te raden.

GA OP ZOEK NAAR DE INCA MUMMIE JUANITA

De mummie is zeer uniek, omdat er in Zuid-Amerika nog nooit zo lang een bewaarde mummie gevonden is. Je kunt Juanita bezoeken in het museo Santuarios Andinos in de buurt van Plaza de Armas. Het is een bijzonder en bekend verhaal en er is ook een documentaire over gemaakt. Ik zou deze activiteit niet boven aan je lijst zetten, maar heb je tijd over breng dan een bezoekje aan dit museum.

LOOP EVEN BINNEN BIJ DE KATHEDRAAL OP DE PLAZA DE ARMAS 

Een van de mooiste pleinen van Zuid-Amerika vond ik die in Arequipa. Heerlijk dat er geen verkeer is en het uitzicht op de kathedraal is prachtig! Het gebouw wordt beschouwd als 1 van Peru’s beroemde en ongewone kathedralen. Voor 10.00 en na 17.00 kun je de kathdraal gratis bezoeken. Tussen deze tijden is het 20sol p.p. Indrukwekkend en mooi gebouw! Zorg dat je een lange broek draagt en een t-shirt, ze kunnen je anders weigeren.

 

MANGO HOSTEL B&B 

Midden in het centrum(aan het centrale plein), mooie 2 persoonskamers en dorms. Rooftop met hangmatten, gezamenlijke plek, keuken, wifi en lekker ontbijt! Echt een heerlijke plek!

PRIJS: 5 euro voor een dorm, 20 euro voor een privé kamer

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here