Lima, de enige hoofdstad die aan de stille oceaan ligt. Deze metropool met bijna 7 miljoen inwoners is echt een wereldstad! Als je dan eenmaal in Lima bent, wat ga je dan doen? Het is zo’n grote stad dat er genoeg te doen is! Lees hieronder onze tips.

MAAK EEN WANDELING LANGS DE KUSTLIJN (EL MALECON)

Vanaf de wijk Miraflores kan je helemaal langs de kustlijn lopen richting Barranco. Onderweg een hoop groene parken en een mooie uitzicht op de grote oceaan. De wandelpaden zijn prima te doen en het is heerlijk even uitwaaien!

GA IN DE AVOND NAAR EL CIRCUITO MAGICO DEL AGUA 

Ga na het avondeten richting Parque de la Reserve in Miraflores. Hier vind je een park met vele fonteinen die in de avond oplichten en zorgen voor een waar spektakel met licht! De gekleurde laserstralen gaan gepaard met flinke muziek. Het heeft een beetje een romantische sfeer (ondanks dat het vrij toeristisch is) en je bent er zeker 2 uur mee zoet. Je vindt er circa 13 verschillende fonteinen en de entree kost ongeveer een euro.

DRINK EEN KOP KOFFIE BIJ HET PUKU PUKU CAFE 

Even geen Starbucks en grote ketens? Bezoek dan het Puku Puku café. Een klein koffietentje met lekkere cappuccino’s heerlijke huisgemaakte taartjes!

GA MET JE LIEFJE NAAR HET LOVE PARK 

Een mooi klein parkje gelegen in de wijk Miraflores. Een ontspannen plekje met een mooi uitzicht. Je komt zeker langs het El Beso, het standbeeld wat een intens verliefd en kussend koppel uitbeeldt. Even een momentje om extra van elkaar te genieten 😉

GA SHOPPEN IN LARCOMAR 

Gelegen aan de Grote Oceaan in de wijk Miraflores. Een groot winkelcentra waarbij het lijkt alsof je even in Amerika bent. Tegenwoordig is er ook een kleine supermarkt van Wong naast tal van leuke en soms duurdere winkels. Er zijn veel verschillende restaurants die uitkijken op de grote oceaan en waarbij je erg lekker kunt eten. (niet echt voor budgetreizigers, het is hier duur!)

BEZOEK ZEKER DE WIJK BARRANCO

Deze wijk wordt steeds hipper en populairder onder de toeristen. Je vindt er veel hostels, restaurants en dansclubs. Barranco is nog wat authentieker en rustiger ten opzichte van het hippe en drukke Miraflores. Je vindt er veel boetiekjes en er is veel ruimte voor de creatieve geest.Dit zie je ook terug aan de graffiti.

LEUKE HOSTELS & HOTELS VOOR LIMA

1900 HOSTEL

Een gaaf gebouw, relaxte kamers, lekker ontbijt en een gemeenschappelijke keuken. Er is een bar aanwezig en soms ook live muziek. Ideaal om mensen te leren kennen!

PRIJS: Dorm 9 euro, privé kamer 25 euro

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here