Japan is in alle landen het meest uitzonderlijk en apart geweest van alle landen die we hebben gezien. Waarom?

1. Japan is extreem schoon en hygiënisch! Nergens ter wereld is het op straat, op de wc of in je hostel zo schoon als in Japan

2. Japanners hechten enorme veel waarde aan tijd. De gemiddelde vertraging bij de treinen en metro is 36 seconden en dit wordt echt niet gewaardeerd. Wij hebben veel met het ov gedaan en geen 1 keer was de trein/metro te laat!

3. Japanners spreken over het algemeen slecht Engels. Als je maar iets buiten de gebaande paden komt spreekt bijna niemand Engels. Maar ook in een stad als Tokyo waren er maar een handje vol mensen die ons in het Engels konden helpen. Voor zo’n ontwikkeld land verbaasde ons dat nogal!

4. Japanners zijn extreem gestructureerd en gemanierd. Voorbeeld is hiervan dat iedereen netjes wacht voor het stoplicht ook al komt er niks. Iedereen loopt links op straat, de roltrappen en zebrapaden. Bij de treinen wacht iedereen keurig in een rij, echt bizar.

5. Japanners zitten altijd op hun telefoon. Kijk in de trein of in de metro op je heen en je ziet werkelijk iedereen op zijn of haar telefoon. Hierdoor is er weinig contact onderling. Er mag overigens niet gebeld worden in het OV, dit maakt teveel herrie en wordt niet gewaardeerd.

6. Japan heeft extreem mooie tropische stranden. Japan heeft ongeveer 7000 eilanden wat voor veel misschien al een verrassing is. Daarom is het ook leuk dat als je een trip maakt naar Japan dat je dit niet beperkt tot 1 eiland. Wij zijn naast het hoofdeiland Honshu ook naar Okinawa en Tokashiki geweest. Op de laatste 2 genoemde vind je echt tropische, witte stranden met een helder blauwe zee en mooie vissen! Bedenk dus dat Japan veel meer is dan Tokyo en tempels!

7. Japanners zijn enorm op zichzelf en over het algemeen vrijgezel. Japan kent een ontzettende vergrijzing en er worden te weinig nieuwe kinderen geboren. Als ze zo doorgaan vormt het een echte bedreiging voor het land. In Japan betekent geen huwelijk eigenlijk ook geen relatie en geen kinderen.

8. Japanners werken ziek veel. Jongeren hebben vaak nauwelijks tijd voor een sociaal leven, of zelfs om te slapen of te eten. Gevallen van ‘karoshi’, ofwel dood door overwerk, komen in het hele land voor. In de metro en trein zagen wij op welk tijdstip dan ook (dus ook na 23.00 ’s avonds) nog vele mensen uit hun werk komen. Allemaal moe, verrot en slapend in de trein. Wij verbaasden ons hier enorm

9. Japanners zijn gek op games, manga, anime en speelgoedautomaten. Anime betekent tekenfilms wat je overal terugziet op billboards, maar ook telefoons, boeken en dvd’s. Manga zijn strips en worden meer gezien als stille films. Alle speelgoedhallen zitten vol met verslaafde Japanners en als er even tijd is voor de telefoon wordt daar natuurlijk ook een spel op gespeeld. Ook vind je zoveel erotische tekenfilms, opblaaspoppen en andere porno – attributen. Deze mensen leven (vooral in Tokyo) echt in een eigen wereld.

10. Japan heeft zoveel aparte dingen! Denk aan: op elke hoek van de straat een vendingmachine waar je drinken uit kan halen, plastic eten om het eten te promoten, alles voor dieren denkend aan honden/katten/uilen en konijnen cafés, maid cafés met meisjes in dienstmeisjespakjes, extreme thema cafés en zo kan ik nog wel even doorgaan.. wat een land !!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here