Wauw! We hebben deze reis al vele steden gezien, maar TOKYO is toch wel erg uitzonderlijk! Ik heb altijd al een bepaald verlangen gehad om naar Japan te gaan en daarmee natuurlijk Tokyo als begin of eindpunt. Het beeld wat ik er bij had klopte nog wel redelijk ook. Het is druk, het is chaos, het is licht en geluid, maar toch voelt het anders aan dan andere grote, drukke steden. Ik vond het iedere geval echt bijzonder om in deze stad te zijn geweest en ik kan je niet anders aan raden dan te gaan! Misschien moet je wel na een paar dagen ergens op een rustige plek afkicken, maar ook dit kan in Japan!

Hier 8 tips om TOKYO in een paar dagen helemaal mee te krijgen!

  1. HARAJUKA DISTRICT 

Roze, suikerspinnen, snoepjes, poppen. Dit is wat deze wijk een beetje typeert. Wij kunnen ons dit niet voorstellen, maar in Tokyo is dit ontzettend populair. Je ziet er Japanners lopen met de meest bijzondere kledingstijl, vaak heel kleurrijk en afgeleid van het mango of anime. Harajuka is iedere geval onder de Japanners zelf ontzettend populair, vooral bij her jongere publiek. Het bekendste in deze wijk is ook wel KAWAII, dit kennen wij van Hello Kitty, maar hier is veel meer Kawaii! (ook wel schattig) Je verveeld je iedere geval geen moment hier en je komt ogen te kort!

2. TOKYO GOUVERMENT BUILDING

Een mooie (en gratis!) opties om Tokyo van bovenaf te zien is het gouverment building. Je kunt deze aan 2 kanten gratis inlopen en omhoog met de lift die je naar 200 meter boven de grond brengt. (volgens mij was het de 45e! verdieping) Het ligt in de wijk Shinjuku en vanaf de trein daar loop je in 10 minuten. Je kunt het eventueel ook vanuit Shibuya lopen. Wij hadden geluk want het was helemaal helder en wij konden ontzettend ver kijken! De ene toren is volgens mij tot in de avond open en de andere toren sluit eerder. Check dit dus even van te voren!

3. DE GAMEWIJK AKIHABARA

Hier kijk je ECHT je ogen uit. Zoiets als dit had ik nog nooit gezien. Arcade hallen, spelletjes hallen, foto hokjes, grijpautomaten, niks is te gek. Veel lichten en geluiden dat ja er na 10 minuten al bijna gek van word. Het lijkt alsof de Japanners in Akihabara een eigen wereld gecreëerd hebben. Het is iedere geval voor elke toerist een kijkje waard hoe het er hier aan toe gaat, ook al vraag ik me af of het helemaal gezond is. Ook vind je hier de maid-cafes en veel manga en anime. In elke winkel vind je hier wel iets van. Je vindt vaak in de kelder ook sekswinkels met manga en anime. In de maid-cafes werken schattige Japanse meisjes in dienstmeisje outfits. Deze Maid Cafés zijn eigenlijk bedoeld voor mannen die bepaalde fantasieën hebben over anime en manga, maar je kunt als toerist ook gewoon een drankje drinken. Deze wijk zal je blijven verbazen.

4. EEN RITJE IN DE METRO TIJDENS RUSH-HOUR 

Dit is misschien een hele rare tip, maar wil je echt helemaal Tokyo ervaren zoals het is hoort dit er zeker bij. Wij deden dit eigenlijk meer per ongeluk, maar wat een ervaring en we hebben het er nog steeds over. Het beeld wat je hebt van Tokyo en wat wel eens geroepen word klopt ook echt. Japanners staan op elkaar gepropt in de ene na de andere trein en metro tijdens rush-hour. Zelfs als je denkt dat er niemand meer bij kan, kan dit nog blijkbaar. Niemand kijkt op of om, niemand raak geïrriteerd en niemand vind dit volgens mij vreemd. Een lokal vertelde ons in de trein dat dit normaal is en dag in dag uit hetzelfde gaat. Een ervaring die je niet snel zal vergeten!

5. RAMEN ETEN BIJ ICHIRAN 

Wat je zeker een keertje moet doen is ramen eten bij Ichiran (keten). Dit is namelijk al een hele ervaring op zich. Vaak moet je wel even in de rij staan, maar dat is gemiddeld bij bijna elk restaurant in Japan. Je besteld vooraf je ramen via een automaat, wat niet altijd even makkelijk is in het Japans, maar gelukkig zijn er plaatjes. Vervolgens als er plek is zit je aan een soort bar waar je later je ramen onder je neus geschoven krijgt. Je zit allemaal naast elkaar in een soort hokjes en als je geen zin hebt in je buurman maak je het hokje dicht. Het is niet het meeste gezellige eten, maar het is wel een hele leuke ervaring en je krijgt er hele lekkere ramen voor een leuk prijsje voor terug!

6. PICKNICKEN IN 1 VAN DE MOOIE PARKEN 

Als je wilt kan je ook wat meer de rust opzoeken in Tokyo. Je vindt er namelijk meerdere parken die vooral in de lente mooi zijn vanwege het bloesem. De Japanners gaan zelf ook graag naar deze parken om de drukte even te ontvluchten. De bekendste parken en waar wij zijn geweest is het Yojogi park en het Ueno park. In het laatst genoemde vind je ook een dierentuin.

7. SHIBUYA CROSSING in het LICHT EN DONKER 

Het drukste kruispunt ter wereld kan je natuurlijk niet overslaan. De zebrapaden lopen van links naar rechts, schuin en rechtdoor en iedereen mag tegelijk lopen. Een regelrechte georganiseerde chaos! De Japanners weten precies waar ze moeten lopen en niemand loopt elkaar in de weg, behalve de toeristen dan. Je ziet genoeg mensen even snel tijd maken voor een selfie of een video momentje. Zoveel mensen tegelijk oversteken blijft bijzonder. Vooral in de spits uren is het gekkenhuis op de Shibuya crossing. Vanuit de Starbucks heb je een mooi uitzicht op deze gekte, maar zie je eigenlijk ook dat het allemaal best gestructureerd is.

8. SUSHI ETEN BIJ DE TSUKIJI VISMARKT 

Deze vismarkt is de grootste groothandel in vis en zeevruchten ter wereld. Je vindt er zelfs in de ochtend de populaire tonijnveiling. Je kunt hier bij zijn als toerist, maar dan moet je midden in de nacht op en er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wij hebben hier dus niet voor gekozen, maar een vroeg bezoekje aan de vismarkt is zeker aan te raden.  De markt is het drukst tussen 5:30 en 8:00 in de ochtend. Daarna neemt de activiteit snel af. Veel winkels sluiten rond 11:00 hun deuren al. Vanwege problemen die optraden door de vele toeristen, zijn bepaalde delen van de markt afgesloten voor kijkers. Er worden meer dan 400 verschillende vissoorten verhandeld op de markt en dus kan het niet anders dat je hier de meeste verse en lekkerste sushi kunt eten. Je vindt rondom de markt genoeg kleine sushi restaurants die zelfs als ontbijtje meer dan prima smaken! Verser dan vers, wauw.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here