Traditioneel eten

Iets wat je zeker een keer moet meemaken is een traditioneel etentje. Dit kan je meestal doen bij een ryokan. Er komen van allerlei hapjes op tafel en de ene nog mooier geserveerd dan de ander. Je weet niet altijd helemaal wat je eet, maar over het algemeen vonden wij echt alles top! Je zit op de grond aan een lage tafel, voor ons Europeanen niet helemaal comfortabel, maar dit alles bij elkaar maakt het speciaal. En het echte Japanse eten is zo lekker! Je betaald hier uiteraard wat meer voor, maar dit is het zeker waard.

Ritje in de Shinkansen

Wij Nederlanders zijn meestal niet zo dol op de NS. Maar in Japan ga je zeker van het spoorwegennetwerk houden. Alles gaat namelijk op tijd, vult elkaar aan en alles is tot in de puntjes geregeld. Een echte ervaring is dan ook een ritje in 1 van de snelste treinen ter wereld: de shinkansen. Deze kogelvormige trein ziet er mooi uit zowel van binnen en van buiten en haalt snelheden meer dan 300km per uur. Je kunt van te voren een JR pass aanschaffen waar de shinkansen vaak bij in zit.

Sushi eten bij een rond draai band

Zeg je Japan zeg je natuurlijk sushi. Ze hebben niet echt een all you can eat restaurants zoals in Nederland, maar wil je toch een beetje goedkope sushi eten dan moet je bij de tenten gaan zitten met een lopende band. Het is een grappig systeem want de ene na de andere sushi komt aan je neus voorbij op deze band. Je kunt er dus zelf vanaf pakken wat je wilt en aan de hand van gekleurde bordjes zie je de prijzen. Je drinkt er gratis groene thee, je eet er verse sushi en dit alles voor zo’n 6 euro per persoon! Het is niet romantisch dineren, maar wel weer een hele ervaring en lekker eten!

Ramen eten ichiran

Een ander typisch Japans gerecht zijn ramen. Dit is een noedelsoep met verschillende groenten/vlees/vis en natuurlijk de ramen. Een bekende Japanse keten is Ichiran waarbij je via een automaat besteld en later een tafel krijgt toegewezen. Zodra je eten klaar is gaat er een luikje open en wordt je noedelsoep geserveerd. Ben je anderen even zat dan kan je zelfs een luikje tussen elkaar dichtklappen. Ook dit is weer een hele belevenis. Lees meer bij wat te doen in Tokyo?

 

Kijken in pachinko hal

Iets waar we voorheen nog nooit van gehoord hadden, maar wij met open ogen hebben staan kijken. Ondanks dat gokken in Japan illegaal is wordt er bij een Pachinko hal aardig wat verdiend en verloren met balletjes. Het is een grote hal met spellen, takkeherrie en lichten. Voor ons onbegrijpelijk dat mensen hier uren kunnen zitten. Wij werden na 5 minuten al gek…

Kimono/Yukata dragen

De bekendste Japanse kleding is de Kimono. Wil je een echte traditionele kimono dan kan je je portemonnee trekken want deze kimono is van zijde gemaakt en kost nieuw zo’n 60.000 euro. Gelukkig bestaat er ook de Yukata die een stuk goedkoper omdat het van katoen gemaakt is. Ik moet eerlijk zeggen dat het echt heel lekker zat! Yukata betekend zoiets als badkleding maar wordt ook wel zomerkimono genoemd. Bij een ryokan zitten ze vaak inbegrepen en als je dit aantrekt voel je je helemaal een Japanner!

Slapen in een ryokan 

Een Ryokan is de Japanse vorm van een familiehotel of pension, welke geheel in de Japanse stijl is gebouwd en ingericht. In je kamer staat vaak een laag tafeltje en je slaapt er op een futon uitgespreid op een vloer van tatamimatten. Daarnaast kun je in een ryokan traditioneel eten en meestal genieten van een bad in een warm water bron, een onsen.

Badderen in onsen

Heetwater baden van vaak 40 graden worden ook wel onsen genoemd. Japanners badderen vaak voordat ze gaan dineren. Aan het baden zit een heel ritueel dus het is wel belangrijk dat je je aan de regels houdt. Je moet even aan de hitte wennen, maar je voelt je inderdaad erna heerlijk en schoon. Vaak zijn onsen ook inbegrepen bij de Ryokan. Vooral in de Japanse alpen vind je ze veel.

Wensen doen in tempels

Japan barst van de tempels. Geloof me aan het einde van je vakantie ben je tempel moe. In de Japanse cultuur draait alles om geluk. Bijna bij elke tempel kan je dat ook iets kopen voor geluk of een gelukswens doen. In de Senso-ji tempel in Tokyo kan je een briefje “trekken” voor geluk. Helaas staan hier ook wat minder gelukkige teksten op, dus of je dit wilt proberen is aan jezelf. Je bent in iedere geval niet de enige.  Japanners zijn gek op tempels en geluk!

1 van de skytowers

Ook is het leuk om Japan van bovenaf te bekijken. Er komt soms zoveel op je af dat het fijn is om de overzicht even vanaf boven te hebben. Daarnaast als het helder weer is kan je ontzettend ver kijken en zie je weer andere dingen. Een aantal tips: Gouverment building in Tokyo, de skytower in Kyoto, het dakterras van het station in Kyoto of het Umeda skybuilding in Osaka.

Avondje karaoke zingen

Een van de favoriete bezigheden van Japanners is toch wel karaoke zingen. Overal in het land vind je karaoke bars. Je hebt openbare plekken met podiums, maar vind je dit wat spannend dat is er ook genoeg mogelijkheid om een eigen kamertje te huren.

Genieten op het toilet

Misschien een hele rare, maar nog geen 1 keer tijdens de reis heb ik echt genoten op het toilet. In Japan maken ze er gewoon een feestje van. Lekkere brilverwarming, sproeiers, muziekje het kan maar niet op. Test de knopjes uit en zie wat er gebeurd. Waarschijnlijk heb je dit vaker gelezen, maar als je voor het eerst in een Japanse WC komt ben je echt nieuwsgierig. En schoon, wauw overal spik en span, daar kunnen veel landen nog wat van leren!

Disney tokyo

Als je dan de kans hebt om een extra dag in Tokyo kies dan voor Disney. Het hele attractiepark is namelijk al een attractie op zich. Alles japanners gaan namelijk verkleed en niks is gek genoeg. Daarentegen in het niet onwijs duur en is het vanuit de stad makkelijk te bereiken. Je kunt kiezen voor Disneyland wat op Disney Parijs lijkt en meer gericht op kinderen of Disney sea waar wij zijn geweest en geïnspireerd om alles omtrent wat en meer voor ouderen.

 

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here