GUATAPÉ

Je kunt vanuit Medellin makkelijk zelf de bus pakken naar Guatapé. Ze vertrekken regelmatig vanaf Terminal de Norte. De busrit duurt ongeveer 2 uur. Onze tip is dan ook om eerst uit te stappen bij El Penol, je kunt makkelijk de weg vinden naar de entree van de rotsformatie (circa 10min). Daar betaal je de entree en loop je in circa 15 minuten de El Penol op. Vervolgens loop je terug naar beneden om daar weer een bus te pakken naar Guatapé. Handige is om daar je terug ticket vast te kopen omdat het in de middag nog wel eens druk kan zijn.

EL PENOL 

De El Penol is niet moeilijk te beklimmen, er zijn alleen maar trappen dus dit is goed te doen. Het is wel even pittig vooral als het heet is, maar wij waren in 15 minuten boven terwijl ze beneden zeiden dat het een half uurtje was. Boven vind je er wat restaurants waar je wat te drinken of bijvoorbeeld een ijsje kan halen. De entree is ongeveer 5 euro per persoon.

GUATAPÉ

Als je voldaan bent van je klim neem je de bus verder naar Guatapé. Ook zijn er eventueel tuktuk’s als je niet wilt wachten. Guatapé is een klein stadje waar verder niet heel veel te doen is, maar alles is zo kleurrijk en gezellig dat het zeker een bezoekje waard is!

LUNCH BIJ KUSHBU BY SAM

Aan de rand van het water vind je het tentje Kushbu by Sam. Hier serveren ze lekker Indiase Curry’s! Kijk goed op de menukaart want de gerechten op zich zijn best prijzig, maar ergens op de kaart staat een lunch set menu en daar hoort deze lekkere curry bij en zijn de prijzen een stuk aangenamer!

GUATAPÉ

Nadat je weer aangesterkt bent met wat lekkers te eten is het tijd voor een wandeling door Guatapé. Niet te missen is het centrale plein waar je zeker even moet stoppen voor een bakkie koffie. Kijk goed om je heen en let op de details en het kleurrijke geheel!

GUATAPÉ

Neem vervolgens even een kijkje bij het appartementencomplex en plein van Plazoleta. Ik heb nog nooit zo’n kleurrijke omgeving gezien! Het appartementencomplex heeft iedere geval alle kleuren van de regenboog en ziet er nooit saai uit.

GUATAPÉ

Na dit vrolijke geheel, waarbij ook nog wat leuke winkeltjes zitten, loop je terug door het dorpje naar de bus. Onderweg kom je genoeg mooie kleurrijke plaatjes tegen waar je even een foto van kunt schieten! De bus brengt je in circa 2 uur weer terug naar het busstation van Medellin.

SLAPEN IN GUATAPÉ 

Natuurlijk is er ook nog een optie om een nachtje te verblijven in Guatapé!

CASA KAYAM HOSTAL Y RESIDENCIA ARTISTICA

Een heerlijk hostel in de natuur met bbq & gemeenschappelijke keuken! Het hostel is erg creatief opgezet en je leert er snel leuke mensen kennen!

PRIJS: Dorm 7 euro, Privékamer 26 euro 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here