• Comuna 13, Medellin

Ooit de nummer 1 moordhoofdstad van de wereld met als 1 van de slechtste wijken Comuna 13. Werkelijk een stad die uit de dood is herrezen. Een aantal jaar geleden durfden zelfs de politie deze wijk niet in. Extra bijzonder dat je hier nu als toerist kunt rondlopen. Een bijzondere transformatie met de prachtige graffiti schilderingen en de roltrappen.

 

 

  • Valley de Cocora, Salento

Een hike van circa 4 uur met eindbestemming de hoogste waxpalmbomen die je ooit hebt gezien. Wat een plaatje! Je kunt ook een korte route lopen als je niet van wandelingen houdt van nog geen uurtje, maar wel met dezelfde eindbestemming.

 

  • Voetbalwedstrijd, Medellin 

Als je een beetje van voetbal houdt is een wedstrijd van Nacional of Medellin niet te missen. Het niveau (ligt eraan welke wedstrijd) is niet top, maar de sfeer en alles eromheen wel! 90 minuten lang dansen, zingen vonden wij leuk om mee te maken. De wedstrijd zelf was tegen de nummer (heel laag) dus viel wat tegen, maar heb je de kans een topper mee te pakken doe dit zeker! Daarnaast is het gaaf om helemaal bovenaan het stadion te gaan en dit geeft je een super mooi uitzicht over Medellin. Vooral in de avond! (tip: kaartjes koop je in winkelcentrum Sante Fe bij de officiële fanshop Tiende Verde) 

  • Tayrona National Park 

In het Caribische gedeelte van Colombia vind je, op circa een half uur rijden met de bus vanaf Santa Marta, Tayrona national park. Een populaire vakantiebestemming onder de Colombianen zelf. Stranden met aansluitend jungle is ook echt prachtig. Een van de mooiste stranden is Cabo San Juan, dus een aanrader om daar te slapen. Wij sliepen zelf op Don Pedro, ook dit was prima, maar de stranden zijn nog wel ver lopen. In het regenseizoen krijg je te maken met hele slechte wegen en flink wat regen! Daarentegen is het wel een stuk rustiger en dus makkelijk een slaapplek te vinden. Dit is in het hoogseizoen wel wat lastiger, houdt hier dus rekening mee!

  • Bezoek aan kleurrijke Guatape

Heel gek, maar als je in Guatape komt, wordt je vanzelf vrolijk. Dit dorp heeft zulke kleurrijke gebouwen dat het er doorheen lopen al een attractie op zich is. Leuk om koffie te drinken of een ijsje te eten. En natuurlijk veel foto’s te maken! Dit kan vooral goed bij Plazoleta, een appartementen complex met alle kleuren van de regenboog. Vanaf Medellin kan je met een lokale bus direct naar Guatape, die elk half uur gaat. (tip: laat je eerst afzetten bij de El Penol en nadat je deze hebt beklommen neem je een tuk tuk of taxi naar Guatape. Vanuit daar gaan de bussen terug naar Medellin) Verder is er overigens niet heel veel te doen, maar is het beklimmen van de El Penol wel een must (zie volgende)

+ Beklim de El Penol in Guatape

De circa 730 traptreden brengen je naar het hoogste punt op deze spectaculaire, zeer steile rots. Je betaald wel een entreeprijs van 18.000 cop, maar het uitzicht beloont dit zeker. Je loopt in maximaal een half uur naar boven, maar flinke trappen, dus goed voor de bovenbenen! Vanaf boven zie je pas hoe apart het landschap in rondom Guatape. Water en land door elkaar, wij vonden het net de efteling!

  • Speel een potje Tejo in Salento

Een spel wat helemaal in is in Salento is Tejo. Het is de nationale sport van Colombia en als je het wilt kan je het ook proberen. Je gooit met een stuk metaal op een bak met klei waarin kleine explosieven liggen. Wanneer je hierop gooit, ontploffen ze en verdien je punten. Gezellig onder het genot van een biertje!

  • Salsa dansen in Cali

Cali is echt de stad van het salsa. Je kunt hier flink de heupen losschudden! Vele salsaclubs waar je goedkope lessen kan nemen, maar je kan je ook een avondje tussen de lokals gooien en het op je af laten komen. De lokals vinden het alleen maar prachtig als je lekker mee doet!

  • Graffiti tour in Bogota 

Wij hebben deze zelf niet gedaan, maar we horen er alleen maar goede verhalen over! Deze “gratis” graffiti tour leert je wat meer over de verhalen achter deze mooie muurschilderingen. In Medellin, in Comuna 13 krijg je hier ook veel over te horen.

 

  • Cartagena, de Caribische stad van Colombia 

De grootste bezienswaardigheid van Cartagena is dus het oude stadscentrum zelf. Leuk om doorheen te slenteren. Bekijk de zonsondergang vanaf de oude stadsmuur of cafe del mar. Maar net zo leuk om zelf een biertje mee te nemen en het vanaf de stadsmuur te bekijken. Ook is er genoeg in de avond te doen in Cartagena. Je kunt hier flink uitgaan! Wij verbleven in de wijk Getsemani, heel centraal. Tip: Sushi eten bij Kokoa sushi wok, het uiterlijk van een Caribische tent, maar met lekkere sushi! 

  • De San Blas eilanden naar Panama

Heb je nu nog tijd over of ben je op doorreis? Via de San Blas eilanden kan je met de zeilboot of de speedboot door naar Panama. Een werkelijk paradijs! Over land kan je niet naar Panama, dus je moet het vliegtuig pakken of via de San Blas eilanden. Je doet hier 4 a 5 dagen over. Het is niet goedkoop, maar wel een once in an lifetime experience!

 

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here