Australië, een prachtig land, maar een land wat ook 1,5 keer zo duur is als Nederland. Niet voor niets gaan veel jongeren in Australië werken om hier een lekker zakcentje te verdienen en vanuit daar te reizen. Wil je nu net als ons alleen reizen, maar heb je wel maar een bepaald budget? Kijk dan even naar deze tips die je flink kunnen helpen met besparen en je reis in Australië misschien nog langer en leuker kunnen maken! 

GRATIS BBQ’S IN DE PARKEN EN LANGS DE WEG 

Als je fan bent van BBQ-en dan ben je in Australië aan het juiste adres. Overal maar dan ook echt overal vind je gratis (elektrische) BBQ’s. En dit is ideaal want je koopt je eigen vleesje en groenten in de supermarkt en die kan je waar en wanneer dan ook zelf lekker opbakken! Dit is echt top want als je in een restaurant een stuk vlees gaat eten ben je een stuk duurder uit. Daarnaast geeft het een fijn sfeertje om lekker in het park je eigen eten te maken met een drankje en een zonsondergang.

GRATIS CAMPINGS 

Om gratis campings te zoeken kan je het beste de apps campermate en wikicamps gebruiken. Hier heeft de overheid alle legale campingplekken op geplaatst en zo kan je makkelijk zien waar er een camping zit, wat hij kost en welke faciliteiten de camping heeft. Je vindt in Australië genoeg goedkope of gratis campings. Rondom de grote en populaire steden is dit was lastiger, maar ga je hier vandaan vind je er genoeg. Verwacht niet te veel van een gratis camping, vaak vind je er toiletten en that’s it. Overigens waren de gratis campings wel een stuk schoner dan in Nieuw-Zeeland. Vooral als je een self-contained camper hebt zijn de gratis campings natuurlijk erg fijn. Wij reden alleen in een grote auto en dan zijn de gratis campings wel erg basic, maar het was wel een heel avontuur!

BOODSCHAPPEN DOEN 

Het beste is om boodschappen te doen voor meerdere dagen. Zo bespaar je wat geld omdat je niet elke dag inkomen gaat doen en dan vaak extra spullen meeneemt. Maak van te voren een lijstje (en houdt je daar aan,haha). De goedkoopste boodschappen doe je bij de ALDI, alleen die vind je niet overal. De Coles en Woolworths liggen een beetje gelijk, maar wij vonden vaak meer aanbiedingen bij de Coles. Je kunt ook eventueel op internet de actuele acties bekijken. Met je bon kan je vaak ook nog 6 cent besparen op het tanken. Dit moet dan natuurlijk wel weer bij een bepaald tankstation. In Nieuw-Zeeland hebben wij hier meer gebruik van gemaakt dan Australië, maar kijk altijd even op de bon voordat je hem weggooit.

WEBSITE BOOKME.COM.AU

Deze hebben we al eerder beschreven in ons budget artikel over Nieuw-Zeeland. Het is een soort Groupon waar je vaak acties vind voor verschillende activiteiten. Je moet er vaak wel op tijd bij zijn (vooral bij de populaire activiteiten) en vaak zijn het bepaalde data’s en tijden. Toch kan je er flink wat op besparen als je flexibel bent.

WIFI IN DE MAC DONALD’S 

Helaas waren in Australië niet zoveel bibliotheken als in Nieuw-Zeeland dus waren we voor onze internet vaak verbonden aan de Mac. De internet was daar altijd goed en zo is de Mac in Australië geen vreetschuur als in Nederland, maar hebben ze een eigen café en komen mensen daar om bij te kletsen, sollicitatie gesprekken te doen of zelfs vergaderingen te houden. Om elke keer friet en hamburgers te bestellen zagen we totaal niet zitten dus werd het vaak een kop koffie. Ook namen we wel eens een softijsje voor 0.60 cent. Zo hadden we toch wat besteld, maar kostte de wifi ons niet veel!

BOEK MEERDERE TOURS TEGELIJK

Vaak als je meerdere tours tegelijk boekt kan je wel wat korting krijgen. Zo hebben wij Fraser Island en Whitsunday islands geboekt en daar kregen we een kleine korting op. Handig is om dit te laten regelen door de meiden van #dutchiesinaustralia . Zij hebben veel contacten, kunnen een kleine korting regelen, weten wat leuk is en voor ons was alles prima geregeld.

CHECK PARKEREN VAN TE VOREN IN GROTE STEDEN 

Ben je met een eigen auto of camper en wil je deze in de stad neerzetten? Kijk dan echt even van te voren waar je dit gaat doen. Er zijn genoeg goede opties, maar je moet ze even weten. Zo parkeerden wij onze auto in Melbourne voor 12 dollar voor een hele dag en konden we daar gratis op de tram stappen naar het centrum. En in Brisbane parkeerden we net iets buiten het centrum, maar op prima loopafstand voor 5 dollar per dag. Dit hadden we op internet gevonden en was een weekend deal. Parkeren kan aardig hoog oplopen, dus zonde als je niet even van te voren kijkt. In Sydney hadden we een camping buiten de stad waar we in 10 minuten naar de metro konden lopen. Ze bracht ons in circa een half uurtje naar hartje Sydney. De naam van de camping was Lane Cove.

BENZINE APP FUEL MAPP AUSTRALIA 

Aangezien de afstanden in Australië zo groot zijn kan het soms even duren voordat je een benzine station nadert. Daarnaast zijn de benzine prijzen in Australië is een waar mysterie. De ene dag kan het goedkoop zijn en een dag later zo weer $0,20 per liter duurder. Soms is bij het ene tankstation de prijs $1,50 per liter en slecht 100 meter verder $1,18. Er zijn hiervoor handige apps die het inzichtelijk maken waar de stations zich bevinden en wat de actuele prijs is. Één van die apps is Fuel Map Australia die te downloaden is in de Apple Store en Google Play store. Altijd handig om van te voren even te checken voordat je erachter komt dat het bij de buurman een stuk goedkoper was.

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here