Mensen zeggen toch altijd tegen je : “Geniet ervan he”. Genieten is een goed gevoel, maar doen we dit niet te weinig? Ik weet niet wat dat is, maar op reis kan ik altijd veel meer genieten dan hier thuis. Het lijkt wel of alles dan onder een vergrootglas ligt en je dan beter kan stilstaan bij de dingen om je heen. Er zijn altijd een aantal momenten waarbij je 100x tegen jezelf zegt dat je moet genieten want voor je het weet is dit moment weer over. Hier mijn 10 ultieme geniet momentjes op reis. Wat zijn die van jullie?

1.De warmte zodra je uit het vliegtuig stapt

Stiekem mijn nummer 2. Nummer 1 is duidelijk als het vliegtuig weer aan de grond staat. Ik ben zo’n reiziger dat als het vliegtuig geland is, ik eigenlijk keihard applaus wil geven. Maar dan kijk ik om mij heen, iedereen zit rustig en denkt hier waarschijnlijk niet eens over na, terwijl ik met mijn druppels op mijn voorhoofd de piloot bijna persoonlijk wil bedanken. Soms gebeurd het overigens wel, als de piloot na wat hevige turbulentie tijdens de landing hem toch netjes aan de grond krijgt. Ik sta dan vooraan met applaus.

Maar goed ik was bij een heel ander punt. Als je dan eenmaal het vliegtuig uitstapt en je voelt de zon op je bolletje schijnen word je letterlijk en figuurlijk toch ook wel warm van binnen. Het Hollandse klimaat achter je en warmte en zon staan op je te wachten. Ondanks dat je zweet in je kleding en je het na een vlucht vaak enorm zat bent kan ik hier echt oprecht van genieten. Niet voor niks Sanshine-travel…

2. Je eerste koude drankje

Duidelijk geniet momentje nummer 2. En dan eigenlijk nog het liefst een alcoholisch versnaperingetje. Het is voor mij vaak een teken dat mijn vakantie of reis gaat beginnen. Eindelijk ontspannen na de hectiek van thuis en vaak een lange vlucht achter de rug. Heerlijk.

3. Genieten op het perfecte plekje

Ken je dat? Je vindt ergens een perfect plekje waar je even helemaal tot jezelf kan komen. Vaak denk je dan ook bewust: “Man,hier moet ik echt van genieten”. Ik had het in Zuid-Afrika weer. Ik zat op een rots, net een stukje waar de toeristen niet kwamen, te kijken naar een canyon waar je u tegen zegt. Geniet momentje

4. Nieuwe stempels in je paspoort

Het is zelfs zo erg dat ik mijn oude paspoort heb bewaard. En zo af en toe kom je die weer eens tegen en daar word ik dan toch blij van. Het liefste krijg ik zo veel mogelijk stempels in mijn paspoorten. Toch een bewijs waar je allemaal bent geweest. De leukste en laatste die ik kreeg was in Swaziland. We kwamen er achter dat de datum van de stempel uit 2013 dateerde. Lekker up-to-date, haha.

5. Lokaal eten

En dan vooral Aziatisch eten. Wat kan dat mij gelukkig maken. De geuren kan ik zo herkennen. Het liefste nog eten op de straat of zo lokaal mogelijk iedere geval. Lekker anders dan de Hollandse stamppot, daar kan ik echt blij van worden.

6. Gesprekken tijdens het kampvuur

Kampvuurtje, wijntje, sterren aan de hemel, de geur van het knisperende hout en gesprekken met mensen die je nog nooit gezien hebt. Voor mij ultiem geluk. Verhalen en avonturen delen met vreemden, maar dit voelt ergens ook weer heel vertrouwd. Ik kan zo uren zitten en me helemaal thuis voelen.

7. Geur van zonnebrand en aftersun

Dit doet je namelijk helemaal denken aan vakantie en zon, zee en strand. Vooral als je bijvoorbeeld altijd Nivea hebt. Zodra ik dit op doe word ik helemaal gelukkig. Soms doe ik het thuis ook even, ook al ligt er sneeuw. De geur brengt me vaak terug naar betere tijden.

8. De boot af zijn..

Dit zal iedereen die zeeziek is herkennen. Jeetje, wat voel ik mij ellendig op een boot, bootje of schip. Als je op de zee zit en het gevoel van zeeziekte komt op, wil je niets liever dan zo snel mogelijk van de boot af zijn. Het moment dat dit dan ook daadwerkelijk gebeurd kan je wel een gat in de lucht springen!

9. Eerste dieren die je spot

Toen wij in Afrika waren zagen we de 1e dag wat apen langs de weg. We maakten wel tientallen foto’s. En blij dat we waren. Als snel werden de apen impala’s en de impala’s olifanten. Dan kan ik je vertellen dat je de apen alweer vergeten bent. In Nederland vind je roodborstjes en als het heel gek word een oehoe, maar daar blijft het ook wel bij. Dieren in het wild blijven voor ons bijzonder en echt een geniet momentje!

10. Autorijden in de nacht

Dit voor een vakantie dichterbij, maar ik vond het als kind al heel prettig om achterin te zitten, midden in de nacht en dan te staren naar alle lampjes. Vaak vielen dan op een gegeven moment je ogen dicht. Het begon al dat je ouders je dan in de nacht wakker maakten. Dit was altijd mega spannend en dan ging je half koud en moe de auto in, op weg naar je vakantie. Maar ook later vond ik dit nog heerlijk. Lekker midden in de nacht met vriendinnen afspreken, richting Schiphol en dan de nacht doorvliegen. Misschien raar hoor, maar voor mij is dit echt een geniet moment en dit al aan het begin van een vakantie/reis!

Herken jij deze punten ook of heb je ook andere speciale geluksmomentjes op je vakantie of reis? 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here