Ik sprak van der week met een collega en die vertelde mij dat ze graag een verre reis wilde maken. Ze wilde dit graag met een groepsreis doen. Toch zei ze ook dat ze het erg spannend vond om dit alleen te gaan doen en het daarom misschien ook maar wilde afblazen. Dit bracht mij op een nieuw artikel met tips voor vrouwelijke reizigers die het pad alleen willen bewandelen. Natuurlijk is het spannend, maar ik weet zeker dat je deze ervaring voor altijd mee zult nemen! Lees daarom ook mijn artikel “waarom alleen reizen gaaf is!”

Er zijn eigenlijk een aantal eenvoudige dingen om te voorkomen dat je reis minder leuk gaat eindigen namelijk: gebruik je gezonde verstand, neem de nodige voorzorgsmaatregelen en leer van tips vooraf.

 

TIPS:

1# Zorg dat mensen weten waar je bent

Zorg ervoor dat altijd iemand weet waar je naar toe gaat. Vooral als dit de jungle betreft of afgelegen plekken met weinig toeristen. Al is het maar iemand van het hotel.

2# Probeer vooraf al online te netwerken

Er bestaan heel veel blogs, chatgroepen enz. Doe hier je voordeel mee. Je bent echt niet de enige solo reiziger. Spreek met andere mensen af, dit kan ook nog als je al op reis bent. Maakt contact met andere mensen.

3# Check goed de beoordelingen voor je hostel

Zorg dat je in een veilige accommodatie verblijft. Je kunt alles nalezen op tripadvisor of zoover.

4# Blijf regelmatig contact houden met het thuisfront

Zorg dat als je naar een andere bestemming gaat mensen thuis dit weten. Ook als je ineens je reis moet omgooien vanwege omstandigheden. Je hoeft natuurlijk niet elke dag te bellen, maar tegenwoordig zijn er genoeg andere mogelijkheden.

5# Blijf op de hoogte van culturele voorschriften

Check vooraf altijd even de culturele voorschriften. Blijf rekening houden met andere culturen. Draag in bepaalde landen geen extreem korte rokjes of korte shirtjes. Zorg altijd dat je iets van een sarong bij je hebt om je huid te bedekken.

6# Kies een bestemming waar je goed als vrouw alleen kunt reizen

Lees je vooraf in over je bestemming. Is het wel veilig om alleen als vrouw te reizen? Kies voor een bestemming waar je makkelijk en veilig alleen kunt reizen.

7# Gebruik altijd je verstand en vertrouw op je intuïtie

Doe geen gekke of domme dingen. Je bent nu eenmaal alleen en in een ander land. Gebruik je verstand en vertrouw altijd je gevoel. Is deze niet goed, luister hier dan naar.

8# Vergeet geen vrouwelijke spullen 

Niet op elke plek hebben ze vrouwelijke spullen (denkend aan tampons, de pil) Vergeet deze spullen niet tijdens het inpakken van je backpack

9# Blijf alert tijdens het nachtleven.

Altijd je drankjes in de gaten houden! Denk er goed over na als je een drankje van iemand anders accepteert. Soms willen mensen er kwaad mee.

10# Let op waar je in de (avond) uren loopt

Zorg dat je niet alleen gaan struinen in bepaalde buurten. Zoek de toeristische plekken op en probeer je samen met anderen te voegen. Neem liever een taxi van deur tot deur dan te denken dat je dat kleine stukje wel even alleen kunt lopen.

11# Sla genoeg belangrijke telefoonnummers op

Mocht het nodig zijn zorg dan dat je weet wie je moet bellen. Een alarm nummer van het land is ook altijd prettig. Daarnaast een nummer van je hostel als je bijvoorbeeld verdwaald.

12# Straal zelfverzekerdheid uit

Loop zelfverzekerd over straat en doe net alsof je alles al helemaal weet te vinden. Je zal dan minder snel lastig gevallen worden. Zorg ervoor dat je niet overkomt als een toerist. Draag hiermee geen dure sieraden en hang geen dikke camera om je nek.

13# Al met al, GENIET!

In mijn andere artikel kan je het ook al lezen. Alleen reizen is fantastisch! Je leert zo enorm veel. Laat je niet tegen houden door spannende verhalen, maar wees gewoon verstandig en geniet van het leven!

 

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here