Salvador, een beetje het ondergeschoven kindje van steden als Sao Paulo en natuurlijk Rio de Janeiro. Ik moet eerlijk zeggen dat het voor ons ook geen bewuste keus was om erheen te gaan, maar simpelweg omdat de tickets goedkoper waren. Tsja, we blijven Nederlanders he.

Maar, eerlijk is eerlijk, tot nu toe is Salvador eigenlijk een hele leuke stad! Ons hostel zit midden in het centrum van de wijk Pelourinho. Op elke hoek van de straat staan zwaar bewapende agenten, even een raar gevoel, maar zij staan er juist om de toeristen te beschermen. De hele dag is er muziek, zijn er “trommelaars” en zitten de mensen niet stil. Ritmisch of niet, zelfs Nick laat zijn heupen hier swingen.

Net zoals in elke andere grote stad proberen ze je natuurlijk van alles aan te smeren. Laat het nu net overduidelijk zijn dat wij toeristen zijn, nee gezien vooral mijn uiterlijk kunnen we echt niet doen alsof we bij de plaatselijke bevolking horen. Gezien de ritmische bewegingen van Nick zouden ze nog kunnen twijfelen..

Anyway ook wij trapten natuurlijk weer ergens in. Of nouja, we konden er niet onderuit. Een grote, verklede Braziliaanse vrouw kwam op ons af en voor je het weet staan we op de foto. Ja en daarna kan kan je natuurlijk betalen, ach die paar centen, zij blij en wij hebben weer een legendarische foto voor in ons plakboek.

Tussen de middag probeerden we de plaatselijke specialiteit Acareje, een gefrituurde bol van bonen met kruiden, uitjes en garnalen. Klinkt best prima, maar ik vond het niet te eten. Een droge hap met garnalen die nog een jasje aanhebben, brr. Dan maar wegspoelen met een plaatselijk scoll biertje. Die ging er beter in. Het eten is sws niet je van het tot nu toe. De ene avond een friet van piet, maar dan echt helemaal net niet en de andere avond besloten we naar een restaurant te gaan, maar werden we overvallen met de niet-backpackers prijzen en bestelden we maar het goedkoopste gerecht(was gelukkig wel lekker)met 2 water, ja ja lang leven het backpackers bestaan!

De laatste hele dag in salvador besloten we naar een andere wijk en richting het strand te gaan. In gebrekkig portugees en met handen en voeten hadden we vrij snel de goede bus. Een hele andere kant van Salvador en heerlijk zo even op het strand en eindelijk, echt eindelijk kon ik ongegeneerd met mijn Braziliaanse butt op het strand hier paraderen. Hier hebben ze tenslotte allemaal een dikke kont, ideaal!

Met 35 graden terug in bus was daarin tegen minder ideaal, maar ach de maandag afsluiten met een skoll biertje in plaats van een aardappel groente vleesje is dan weer helemaal niks mis mee..

Ciao! San

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here